Husmanskonst

Jag kommer under en begränsad tid laga alla recept ur Leif Mannerströms bok Husmanskonst. Rätterna kommer att presenteras med bild i bloggen tillsammans med bedömning av bland annat smak och svårighetsgrad.

Recept 4 - Biff Stroganoff

Kategori:

Haft en härlig helg i Stockholm tillsammans med Angelica! Vi åkte upp tidigt på fredag morgon, tog en lunch på Wayne's Coffee, gick och shoppade en sväng - jag hittade tre plagg! Ett par nya jeans, Levi's 519, ett par Emilio-chinos och en riktigt snygg skjorta från Bondelid, mycket nöjd!

På kvällen gick vi till min absoluta favoritrestaurang - T.G.I. Friday's! (Snälla öppna i Göteborg!!!) Där blev det surf 'n turf för min del - en 280 grams New York Strip Steak (ryggbiff) med krispigt friterade jumboräkor, cheddar mashed potatoes och Jack Daniel's Glaze. Mumma!! :) Angelica åt en burgare med pommes och barbecuesås.

Efter Friday's gick vi till China Teatern och kollade på Dirty Dancing. Den var väl okej.. jag har svårt för när man försvenskar amerikanskt material, det blir liksom lite tamt. Låtarna körde de dock på engelska, så det var bra!

Helt slut efter en lång dag tog vi oss hem till vår svit på Scandic Anglais. Haha, ja, svit - jag fick ett ryck när vi checkade in. Receptionisten frågade: "Vi har en svit ledig om ni vill uppgradera för 300 kronor?". "Javisst!" sa jag utan att tveka en sekund :) Ibland ska man leva på topp! Fri minibar var det dessutom - så det var värt det bara för den sakens skull ;) Sen att sviten var lika stor som vår lägenhet gjorde inte saken sämre ;)

På lördagen tog vi en liten runda på stan innan vi åt lunch på Bolero Bueno Café. Där blev det först lite sangria, följt av tapas bestående av böngryta med tortillas, baby back ribs och ostgratinerade nachos. Till det tog jag en Corona med lime och Angelica en San Miguel med lime. Mycket fint!

Som ni förstår så var det varmt välkommet med lite husmanskost efter all flötig mat som vi tryckte i oss i Stockholm. Mannerströms recept på Biff Stroganoff var väldigt enkelt, precis som husmanskost ska vara!

Finns inte så mycket att säga om tillagningen egentligen. Fräs köttet - ställ undan - fräs lök och svamp, släng i vitlök, paprikapulver och tomatpuré. Fräs en liten stund innan du slår på grädde, mjölk och en tärning oxbuljong, låta det koka ner till lagom konsistens, lägg i köttet, smaka av med salt och peppar. Klart!

Jag valde att servera med ris, gräddfil och saltgurka som herr Mannerström föreslår. Gräddfilen - absolut, det bryter av smaken på ett gott sätt. Saltgurkan kan jag dock vara förutan.

Angelicas kommentar: "Din Biff Stroganoff är godare!"

Den tackar vi för :)

Recept: 4 - Biff Stroganoff
Svårighetsgrad: 2/10
Smak: 7/10